23 Eylül 2013 Pazartesi

iPhone'da ios7'den 6.1.4 ve 6.1.3 Sürümlerine Geri Dönüş

Apple'ın son çıkardığı ios7 işletim sistemi beklendiği kadar tutulmadı sanırım bir çok kullanıcı geri gönüş yapıyor veya yapmak istiyor. Tabi Apple geri dönüşü kapatana kadar vaktiniz var. Geri gönüş yapacaksanız acele edin. İleride tekrar ios7'ye geçebilirsiniz, fakat Apple geri dönüşü kapatınca ios7'de kalacaksınız. Bu özellikle iPhone'u jailbreak ile kullanan kullanıclar için oldukça önemli. Çünkü iPhone 5 için 6.1.4 ve iPohne4s için 6.1.3 sürümlerinin jailbreak'leri henüz çıkmak üzre. Görüşünüşe göre yeni jailbreak çıkınca Apple geri dönüşleri kapatacaktır. Gerçi jailbreak kullanıcıların çoğu ios7 ye hiç geçmedi veya çoktan geri dönüş yaptılar bile. Sizin de kararınızı hemen vermeniz gerekir. ios7 mi yoksa......?

Şimdi gelelim nasil geri dönüş yapılacağına, Ben iPhone5 Kullanıcısı olarak iPhone5 için anlatacağım fakat iPhone4s ve diğerleri için de herşey aynı sayılır bir fark yok.

1- Öncelikle iPhone'umuza yükleyeceğimiz eski işletim sistemini edinelim. ipswdownloader.com buradan iPhone'umuza uygun, dönmek istediğimiz işletim sistemini indirelim.

2- Geri dönüş yapmadan önce iPhone'umuzun yedeğini alalım. Yedek almayı bilmeyenler için nasıl yedek alınacağını daha önce anlatmıştık. iPhone Yedekleme

3- Yedekleme işlemi bittikten sonra iTunes'u açıyoruz ve "Shift" tuşuna basılı tutarak "iPhone'a Geri Yükle" ye tıklıyoruz ve açılan pencereden 1. aşamada indirdiğimiz dosyayı seçiyoruz.


4- "Aç" diyoruz ve çıkan uyarıya "Geri Yükle" diyoruz ve geri yükleme işlemi başlıyor.




EĞER AŞAĞIDA Kİ GİBİ BİR HATA İLE KARŞILAŞIYORSANIZ....


Hatayı Apple Support 'dan yararlanarak gidermeye çalışın. Eğer hatayı gideremiyorsanız. Bu şu anlama geliyor da olabilir; Apple iOS 6 sürümlerini imzalamayı bıraktı demektir. Yani artık iTunesüzerinden ipsw dosyaları ile iOS 7'den geri dönmek mümkün olmayacaktır.

iTunes'den ipsw dosyaları Apple'a gönderildiğinde, iOS 6.x.x sürümleri artık imzalı olmayacağından "downgrade" olacaktır, yani versiyon düşürme işlemi başarısız olacaktır.


Jailbreak yapmak için bu işlemi yapmayı hedefleyenler, artık ios7'nin jailbreak'ini beklemek zorunda kalacaklar malesef.


https://twitter.com/naturaotomasyon


counter Kez Görüntülendi.(Views)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...